Uskoro projekat o vodosnabdevanju Metovnice

0
BOR – U cilju rešavanja problema vodosnabdevanja Metovnice, sela u borskoj opštini, lokalna samouprava planira da raspiše tender za izradu projekta snabdevanja vodom iz pravca Zaječara. Na osnovu tog projekta će se znati, koliko je ova investicija isplativa i da li ima dovoljno vode za snabdevanje ne samo rejona Timok već i za veći deo sela.

„Ukoliko ispitivanja pokažu da ima dovoljno vode, ovaj projekat će se realizovati u dve faze“
, rekao je Saša Vukadinović, zamenik predsednika Opštine Bor.
 
Prema rečima predsednika saveta mesne zajednice Metovnica Dejana Markovića, postoji i druga mogućnost snabdevanja vodom i to iz pravca Bogovine. Projekat je, međutim, pokazao da je ova investicija izuzetno skupa, zbog razuđenosti sela. Za koju varijantu će se nadležni konačno opredeliti ostaje da se vidi, važno je da je pitanje snabdevanja vodom Metovnice počelo da se rešava.
Za sada samo manji broj meštana Metovnice ima zdravu pijaću vodu, a veliki broj domaćinstava koristi vodu iz bunara. Najugroženiji je, međutim, rejon Timok, jer nakon što je isključeni sa vodosistema Rehabilitacionog centra iz Gamzigradske banje meštani ovog dela sela su ostali bez vode za piće.
Razgovore smo intenzivirali za predstavnicima Zaječara i Rehabilitacionog centra da makar rejon Timok dobije tehničku vodu, dodao je Vukadinović
Do konačnog rešenja problema tridesetak domaćinstava iz rejona Timok pijaćom vodom se snabdeva iz cisterni.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2jfa6i“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *