Uskoro rešavanje problema nestašice reagenasa u majdanpečkoj laboratoriji

MAJDANPEK – Poslednjih dana u biohemijskoj laboratoriji Doma zdravlja „dr Veroljub Cakić“ u Majdanpeku prisutan je problem nestašice pojedinih reagenasa, zbog čega se određene analize krvi rade samo u hitnim slučajevima.

Prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove, doktora Dragana Fudulovića, u toku je postupak nabavke nedostajućih reagenasa, iz sopstvenih prihoda, s obzirom na to da su količine za ovu godinu, koje obezbeđuje Republički fond za zdravstveno osiguranje, već  potrošene zbog većeg broja pacijenata od uobičajenog.

„Do kraja godine, takođe, za potrebe laboratorije biće nabavljeni i specijalni stolovi, sa antistatik podlogom, koji su neophodni za stavljanje u funkciju novih, savremenih biohemijskih aparata, koje je početkom godine kupila lokalna samouprava. Instaliranjem ovih aparata pacijenti iz opštine Majdanpek moći će u našoj laboratoriji besplatno da provere hormonski status, tumor markere i urade imunološke testove, za šta su do sad morali da odlaze u veće zdravstvene centre. Na taj način u značajnoj meri podići ćemo nivo zdravstvenih usluga u Majdanpeku“, kaže dr Dragan Fudulović.

On, takođe, dodaje da će stavljanjem u funkciju savremenih, biohemijskih analizatora, laboratorija pri majdanpečkom Domu zdravlja svakako biti jedna od najopremljenijih, ako ne i najopremljenija laboratorija na nivou primarne zdravstvene zaštite u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *