Ovogodišnju sezonu manifestacija od značaja za Opštinu Majdanpek otvorili su „Uskršnji dani folklora“ u Crnajki, koji su, tradicionalno održani na Vaskršnji ponedeljak. Pored domaćina, Kulturno umetničkog društva „Deli Jovan“ 23.“Uskršnji dani folklora“ okupili su i ansamble iz Luke, Osanice, Rudne Glave, Bučja, Zaječara, Topolnice, Beograda i Majdanpeka.

MAJDANPEK, CRNAJKA – Crnajka, selo u opštini Majdanpek i ove godine, na Uskršnji ponedeljak, bilo je domaćin tradicionalne manifestacije „Uskršnji dani foklora“, koji su ove godine, pored domaćina KUD „Deli Jovan“ okupili ansamble iz Luke, Osanice, Rudne Glave, Bučja, Zaječara, Topolnice, Beograda i Majdanpeka.

Ranijih godina, ova manifestacija imala je i međunarodni karakter, s obzirom na to da su naši stalni učesnici bili i gosti iz Rumunije, Bugarske i Ukrajine. Nakon pauze, zbog korone, taj broj se smanjio, ali se tradicija nastavlja, što je najbitnije“, kaže Ankica Jonović, idejni tvorac ove manifestacije.

Nastupu folklornih družina, kao i uvek prethodio je zanimljiv prateći program, od kucanja farbanim jajima, trčanju s jajetom između čela momka i devojke, klisa, do izbora najlepšeg para.

„Uskršnji dani folklora“ u Crnajki otvorili su ovogodišnju sezonu manifestacija od značaja za Opštinu Majdanpek, koja i obezbeđuje sredstva za njihovu organizaciju. Naredna je „Jorgovan fest“ na Miroču, 1. maja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *