Usluga e-vrtić i ove godine u Boru

BOR – Preko portala elektronske uprave Srbije i ove godine je omogućeno elektronsko prijavljivanje dece svih uzrasta za upis u obdanište. Među više od 140 gradova u kojima je usluge e-vrtić omogućena nalazi se i Bor, odnosno predškolska ustanova za decu „Bambi“.

Prema rečima direktora ove ustanove Ljiljane Radičević, prošle godine u Boru nije vladalo veliko interesovanje za ovu uslugu, a većina zahteva podneta je direktno u upravi obdaništa. U narednom periodu biće održani sastanci sa roditeljima i vaspitačima kako bi se još jednom predočile ova mogućnost. Prijava se podnosi jednostavnim popunjavanjem obrasca u elektronskoj formi, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se ova dokumenta automatski pribavljaju.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju na zvaničnu imejl adresu predškolske ustanove kojom dokazuju navedeni status.

Na prijem u obdanište u Boru čeka više od 250 deteta, najviše uzrasta od jedne do tri godine, kažu u predškolskoj ustanovi za decu „Bambi“. Za novi vrtić u Novom gradskom centru od ministarstva prosvete je dobijena verifikacija za prostor i sada se čeka još upotrebna dozvola, kako bi objekat mogao da počne da radi. Završena je i izrada projekta evropskog vrtića, a za njegovu izgradnju, s obzirom na to da se radi o potpuno novom objektu, sredstva se očekuju od kancelarije za javna ulaganje Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *