Uspešan početak 49. Zaječarske gitarijade

0

ZAJEČAR – Koncertima Darka Rundeka i Gibonija koji je nastupio sa Vlatkom Stefanovskim u Zaječaru je zvanično počela 49. Gitarijada. Na ovoj rok manifestaciji, na pet bina do subote  će biti održano više od 40 koncerata, uz takmičenje demo bendova.

Na otvaranju gitarijade dodeljeni su ključevi grada Zaječara Rokonačelniku manifestacije Nenadu Milosavljeviću, poznatijem kao Neša Galija i uručena nagrade „Kostadin Kostadinović – Čauš“ muzičaru i novinaru Vladimiru Jankoviću – Džetu. 

Drugog dana 49. Gitarijade, na programu je prvo polufinalno veče demo bendova koji će se takmičiti za titulu pobednika jedne od nastarijih manifestacija ove vrste u svetu. U revijalnom delu, na vorld mjuzik stejdžu na Kraljevici, publika će moći da vidi grupe Van Gog, Dubioza kolektiv, Hard tajm i Karizmu, a  na bini u centru grada Đuru i mornare i Vrane kamene. Na programu je i otvaranje izložbe rok fotografija, izložbe fotografija Zorana Trbovića, tribina pod nazivom „Barikada sajtova i trenutno stanje“ i premijera filma o grupi Limunovo drvo.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2zs5zv“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *