Uspešan rad dežurnih službi u novogodišnjoj noći

0

BOR- U prvim satima 2018. godine, predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić obišao je službe koje su neprekidno i pojačano radile da bi novogodišnje slavlje u Boru proteklo u najboljem redu: borsku policiju, hitnu službu Doma zdravlja i borsku Toplanu.

Da doček Nove godine u Boru protekne u najboljem redu, kada je reč o bezbednosti građana, u velikoj meri je doprineo rad Policijske uprave, koja je u prazničnoj noći radila pojačano i koja je odmah reagovala na svaku prijavu građana.

„Stanje bezbednosti na području Bora je na veoma zadovoljavajućem nivou. Trenutno je angažovano 25 službenika, a svi obavljaju redovne patrolne i pozorišne delatnosti. Koncert kod Doma kulture je prošao bez remećenja javnog reda i mira“; raportirao je o stanju bezbednosti Marko Brašanac, pomoćnik komandira Policijske ispostave Bor.

Da u slavljeničkoj noći nije bilo ozbiljnih incidenata, potvrđeno je i u Hitnoj službi borskog Doma zdravlja. Predsednik Opštine obišao je službu neprekidno brine o zdravlju građana zajedno sa direktorkom Doma zdravlja, doktorkom Vesnom Radosavljević. Povećanog broja intervencija jeste bilo, ali najčešće zbog hipertenzije i visoke temperature, nešto manje zbog upotrebe alkohola u novogodišnjoj noći. Uz najlepše želje za narednu godinu, borskim lekarima i medicinskim radnicima uručeni su prikladni pokloni lokalne samouprave, kao znak zahvalnosti za angažovan rad i u vreme praznika.

I u noći kada su se smenjivale godine, borska Toplana je održala režim neprekidnog grejanja, a nije bilo ni kvarova, pa su svi stanovi priključeni na centralno grejanje, što je u Boru ogromna većina, bili topli, informisao je predsednika Opštine Bor Aleksandra Milikića vršilac dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća Toplana Milutin Simić.

„Grejemo neprekidno i prvi put u istoriji Toplane prešli smo kompletno na dvadesetčetvoročasovno radno vreme. Svi misle da je tako veća potrošnja uglja, ali nije, jer sve zavisi od gubitaka. Gubici su minimalni, oko osam kubnih metara, što nam daje preduslove da uštedimo i struju i ugalj i vodu“, istakao je Simić i ulazne i izlazne parametre rada borske toplane objasnio na primeru podataka sa kontrolne table.

Neprekidno i kvalitetno grejanje stanova, u borskoj Toplani najavili su i u narednim zimskim mesecima. To omogućavaju stabilni rad sistema i smanjeni gubici na mreži, kao i dobra zaliha uglja na deponijama i redovne isporuke energenta koje se nastavljaju već prvog radnog dana u godini, naglasili su u Toplani.

Uspešan rad dežurnih službi u novogodišnjoj noći, 1. januar 2018 (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *