Uspešan vikend za borski rukomet i kuglanje

0

U ligaškim takmičenjima tokom vikenda nove bodove osvojile su rukometašice, rukometaši, kuglaši i fudbaleri Bora i Brestovca. Nove medalje doneli su i mladi karatisti iz Rumunije.

BOR – Rukometašice Bora pobedile su u šestom kolu Super B lige Srbije na gostovanju u Valjevu ekipu Metalca 35:29. Sa svih šest pobeda Bor je prvi na tabeli.

Košarkaši Bora poraženi su u četvrtom kolu Druge lige Srbije na gostovanju u Loznici od istoimene ekipe 86:84. Košarkašice Rudara 1903 u Drugoj ženskoj ligi izgubile su od Proletera u Novom Sadu 93:54. Obe borske košarkaške ekipe imaju po četiri poraza i nalaze se na dnu tabele.

Fudbaleri Bora pobedili su u 11. kolu Zone istok Slatinu 4:2, a Zlot je poražen od Lužnice 4:0. Posle ovog kola Bor se nalazi na deobi drugog i trećeg mesta sa Tanaskom Rajićem sa 25 osvojenih bodova, dok prvoplasirani Timok ima šest bodova više. Slatina deli deveto i deseto mesto sa Rajkom Mitićem sa 14 bodova, dok je Zlot na poslednjem mestu sa četiri osvojena boda.

 U Borskoj okružnoj ligi u 10. kolu Brestovac je pobedio Krivelj 3:1, Šarbanovac Ključ ubedljivo 7:0, a Nemetali su kao domaćin poraženi od Sloge 2:0. Najbolje plasirana ekipa sa područja Bora su Nemetali koji dele pozicije od petog do osmog mesta sa 19 bodova,  Brestovac je deseti, Šarbanovac 11, a Krivelj je na 13. mestu.

U petom kolu Prve regionalne rukometne lige Bor je pobedio Dubočicu ubedljivo 38:16. Bor u dosadašnjem delu takmičenja ima tri pobede, jedan nerešen rezultat i jedan poraz i deli pozicije od prvog do četvrtog mesta sa Zaječarom, Rtnjem i Jastrepcem sa sedam osvojenih bodova.

Kuglaši borskog Bakra savladali su u šestom kolu Prve lige Srbije na gostovanju ekipu Kraljeva 3344:3290 oborenih čunjeva. Bakar u dosadašnjem delu takmičenja ima četiri pobede i dva poraza i nalazi se na drugom mestu.

U trećem kolu Druge savezne lige Srbije stonoteniseri Kopera poraženi su u Vranju od ekipe Top spin 4:1. Takmičar ovog kluba Ivica Stanković zauzeo je drugo mesto u singlu i dublu na balkanskom prvenstvu za veterane koje je održano u Ilijasu u Bosni i Hercegovini.

Takmičari Karate kluba Bor osvojili su dve zlatne, dve srebrne i šest bronzanih medalja na međunarodnom turniru u Turn Severinu u Rumuniji. Obe zlatne medalje osvojio je Uroš Radivojević u katama i borbama. Filip Bejić i Andrej Nedeljković osvojili su po jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju, a do trećeg mesta stigli su i Mihajlo Kagadejev, Mila Todorović i Jovan Simonović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *