Uspesi mladih borskih teniserki

BOR- Aleksandra Stevanović iz Teniskog kluba Bor i Staša Srbulović iz Teniskog kluba Rudar potvrdile su, ove sezone, da borski tenis napreduje krupnim koracima. Aleksandra je osvojila dva najvažnija državna takmičenja, najpre za igrače do 10 godina, a ovog decembra i dvoranski šampionat Srbije za teniserke do 12 godina.

„Konkurencija je bila jaka, ali mislim da sam dobro igrala“, rekla je mlada borska teniserka Aleksandra Stevanović i dodala: „bilo je najteže u finalu, išla sam meč po meč i korak po korak da bih došla do titule. U januaru imamo sa reprezentacijom pripreme u Bugarskoj, posle toga „Vinter kup“ u Češkoj i nadam se da ćemo se tu dobro pokazati i da ćemo finale igrati u Velikoj Britaniji“

Iako značajno mlađa od seniorske konkurencije, u kojoj se takmiči sa samo 15 godina, Staša Srbulović iz Teniskog kluba Rudar osvojila je tri bronzane medalje na međunarodnim turnirima za igrače oštećenog sluha, u Portorožu, u Sloveniji, Brnu i Pragu u Češkoj Republici. Kao predstavnica Srbije, Staša je već dostigla mesto u prvih 40 na svetskoj listi. Sa njom takođe kao trener radi Slavko Đurić iz Teniskog kluba Bor, koji dobre rezultate borskih tenisera ističe i kao obavezu kluba i grada da se obezbede uslovi za njihov razvoj, primereni vrhunskim rezultatima.

„Ovo su deca u nekom dobu u kojem još uvek možemo da radimo u otežanim uslovima. Međutim, kako rastu i kako se pred njih postavljaju teži zadaci, moraćemo da imamo bolje uslove, više rekvizita, da bi smo mogli da pratimo njihov rast i napredak koji treba da sledi“, rekao je Slavko Đurić, stručnjak koji radi sa mladim borskim teniserkama i trener u Teniskom klubu Bor.

Uspesi Aleksandre Stevanović i Staše Srbulović, prethodno i Mie Ristić koja je bila prvak Srbije u konkurenciji do 12 godina, ukazuju da se borski tenis u kratkom roku svrstao među najuspešnije. Iako je iza svakog rezultata višegodišnji naporan rad, činjenica je da je to učinjeno u vreme velike ekspanzije tenisa u Srbiji, kada je i konkurencija nikada jača i kada je do rezultata realno teško doći. Što ih samo i pojačava i obećava da je to samo početak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *