Uspešni đaci Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ u Boru

BOR – Đaci Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ u Boru i ove školske godine pokazali su zavidno znanje i talenat na nekoliko takmičenja i festivala koji se tradicionalno održavaju širom Srbije.

Na takmičenju mladih virtuoza u Beogradu, Aleksandra Stojanovski, učenica prvog razreda odseka violina, u konkurenciji 26 učenika, osvojila je prvu nagradu u svojoj kategoriji sa maksimalnih sto poena. Iako je tek na početku školovanja, Aleksandri je ovo druga nagrada ove godine, prethodi joj drugo mesto na takmičenju violinista u Nišu, što pokazuje njenu istrajnost u radu i talenat„, istakla je Jelena Ilić, nastavnica violine u Muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“ u Boru.

Učenici borske muzičke škole učestvovali su i na Festivalu muzičkih škola u Paraćinu.

 „Tradicionalno naša muzička škola učestvuje na ovom festivalu, ove godine je održan 63. put, a deca su nastupila pojedinačno na različitim instrumentima : harmonici, flauti, klarinetu i klaviru i osvojili prvo i tri druga mesta, što je odličan rezultat s obzirom na veliku konkurenciju„, kaže Miloš Galjević profesor harmonike.

Takmičenja u školskoj godini koja je na izmaku su završena, a dobar plasman koji su borski učenici postigli odličan im je podstrek da i dalje budu istrajni i vredni, što je pored talenta najvažnije, kažu muzički pedagozi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *