Usvojen drugi rebalans budžeta Opštine Majdanpek

Nakon prihvatanja ostavke odbornice Srpskog pokreta Dveri, Silvije Ilić i potvrđivanja odborničkih mandata Miladinu Goluboviću, Slobodanu Ivanoviću i Marijani Srbulović, sa liste Srpske napredne stranke, odbornici Skupštine opštine Majdanpek dali su na današnjem zasedanju saglasnost na drugi ovogodišnji rebalans budžeta opštine Majdanpek. Dodatno subvencionisanje javnih preduzeća, kao i dodatno ulaganje u zdravstvo osnovni su razlozi iskazanog deficita od 95 miliona dinara, za čije finansiranje će sredstva biti obezbeđena iz neraspodeljenog viška prihoda iz ranijih godina. Inače, ukupni  budžetski prihodi i primanja za 2018. godinu iznose milijardu 52 miliona dinara, a rashodi milijardu 147 miliona i kako se čulo na sednici Skupštine opštine Majdanpek, do kraja godine moguće je donošenje još jednog rebalansa.

Pored Izveštaja i godišnjeg Plana rada Predškolske ustanove „Marija Munćan“ odbornici su usvojili i izmene Odluke o proširenim pravima i uslugama u socijalnoj zaštiti za tekuću godinu, kao i Odluku o izradi detaljnog Plana regulacije arheološkog nalazišta Rudna Glava.

Na predlog predsednika Opštine Majdanpek, koji odbornici opozicije nisu podržali, za članove Opštinskog veća na stalnom radu u organima Opštine imenovani su Dario Mijatović, Dragan  Pavlović, Marko Todorović i Mario Buljubaša, zaduženi za saradnju sa mesnim zajednicama, malu privredu i preduzetništvo, poljoprivredu , sport i fizičku kulturu.

Većinom glasova, takođe, Jugoslav Maksimović imenovan je za vršioca dužnosti direktora Muzeja u Majdanpeku, do izbora po konkursu, a najduže do godinu dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *