Usvojen Program podrške poljoprivredi u opštini Majdanpek za 2021.

MAJDANPEK – Investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava, uspostavljanje i jačanje poljoprivrednih udruženja, sprovođenje lokalnih strategija ruralnog razvoja i unapređenje ekonomskih aktivnosti na selu su osnovne četiri mere predviđene ovogodišnjim Programom poljiprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Majdanpek.

Program predviđa i posebnu meru, kao podršku u vidu podsticaja za sprovođenje odgajivačkih programa, radi pospešivanja razvoja stočarstva, koje je u proteklom periodu gotovo zamrlo.

U cilju unapređenja primarne poljoprivredne proizvodnje doneli smo i određene izmene Pravilnika za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za nabavku mašina, opreme i kvalitetnih životinja, kojima će, između ostalog, biti ubrzana procedura ostvarivanja prava na ovu vrstu podsticaja”, naglašava Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Za realizaciju Programa poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Opština Majdanpek je, ove godine, budžetom predvidela sredstva u iznosu od 22 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *