Usvojen set predloga odluka

BOLJEVAC – Opštinsko veće u Boljevcu usvojilo je set predloga odluka koje regulišu rad lokalnih organa, izveštaje o radu direktnih i indirektnih korisnika budžeta za prošlu godinu i njihove programe rada za 2019. U oblasti socijalne zaštite, opština Boljevac će i ove godine finansirati usluge pomoć u kući za starija lica i ličnog pratioca deteta, a sredstva u iznosu od oko dva miliona dinara je obezbedilo Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Nakon sprovedenog javnog konkursa, Veće je donelo odluku o raspodeli sredstava u iznosu od milion i po dinara, za realizaciju projekata udruženja, odnosno organizacija civilnog društva. Sredstva je dobilo 26 organizacija i udruženja.

Usvojen je i Program podrške politici ruralnog razvoja kojim je ove godine, za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji predviđeno pet i po miliona dinara. 

Na predlog stručne komisije za ocenu projekata namenjenih ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja, Veće je donelo rešenje o raspodeli sredstava iz kojih će se ove godine finansirati projekti deset medijskih kuća i produkcija.

Bum radiju Boljevac je dodeljeno 400 hiljada dinara, Agenciji „Slike života“ iz Beograda – 100 hiljada, produkciji Jovice Zečevića iz Bora – 150 hiljada, koliko je dobio i „MM Boned“ takođe iz Bora.

Produkcija RIS media Bor je dobila sto hiljada dinara, Radio televizija Majdanpek takođe sto hiljada, a Za media produkcija 250 hiljada dinara. Među projektima koji će se sufinansirati iz budžeta opštine Boljevac su i projekat Agencije „Studio 101“ iz Zaječara sa 150 hiljada dinara, ŠRIF-a sa 600 hiljada dinara i Televizije Istok sa dve stotine hiljada dinara. Na javni poziv je pristiglo 35 prijava, među kojima su najbrojniji portali.  

Usvojen set predloga odluka , 8.april 2019. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *