Usvojene odluke o izradi plana izmeštanja železnice i zaduživanju Toplane

Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na današnjoj sednici svih sedam odluka, koliko je bilo na dnevnom redu. Među usvojenim odluka su početak izrade detaljnog plana regulacije izmeštanje železnice i novo kreditno zaduživanje borske Toplane.

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na današnjoj sednici svih sedam odluka, koliko je bilo na dnevnom redu. Tokom četvoročasovnog rada, najveća diskusija vodila se o dve odluke, izradi plana detaljne regulacije izmeštanja železničke pruge i tunela od Bora prema Brezoniku i novom kreditnom zaduženju Toplane.

Prvom odlukom predviđeno je da se uradi plan za izgradnju novog železničkog tunela od dela kod Skupštine grada prema Brezoniku i Malom Krivelju ukupne dužine 4,5 kilometara. Ovaj plan finansira kompanija Srbija Ziđin Koper, a razlog je to što bi postojeći tunel mogao da bude ugrožen rudarskim aktivnostima u rudnom telu Borska reka.

Odluka o kreditnom zaduživanju borske Toplane podrazumeva davanje dozvole za uzimanje kredita od 350 miliona dinara za isplatu uglja za tekuću grejnu sezonu, za koji će garant biti Javno komunalno preduzeće za stambene usluge Bor.

Usvojene je i izveštaj preduzeća Bortravel o uslugama prevoza u drugoj polovini 2022. godine i odluke o  načinu objedinjene naplate komunalnih usluga, davanju u zakup poslovnih prostora i garaža i postavljanju i uklanjanju montažnih i privremenih objekata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.