Usvojene odluke o javnom prevozu u Boru, borskom aerodromu i javnom sektoru

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na današnjoj, 14. sednici, trideset jednu odluku, koliko je bilo na dnevnom redu.

Na početku sednice prihvaćena je odluka o prestanku mandata odborniku Srpske napredne stranke Radoju Pantoviću, koji je podneo ostavku i potvrđen mandat novom odborniku Aleksandru Bačiloviću, takođe sa liste Srpske napredne stranke.

Na sednici je, između ostalog, usvojena odluka o pokretanju postupka poveravanja gradskog i prigradskog prevoza, koji bi od naredne godine trebalo da bude organizovan u formi javno privatnog partnerstva i to na duže vreme, ne preko javnih tendera kao do sada. Prihvaćene su i odluke da se vlasništvo nad borskim aerodromom prenese sa grada Bora na Republiku Srbiju i da se od sredine naredne godine zabrani upotreba plastičnih kesa kao ambalaže u Boru.

Odbornici su većinom glasova usvojili i izmene i dopune programa poslovanja i subvencija borske Toplane i Zoološkog vrta, zakljuke o poslovanju javnog sektora u prva tri meseca ove godine i izveštaje o radu javnih ustanova i gradske uprave u 2019. godini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.