Usvojeni pravilnici o pomoći oboleloj deci i energetskoj efikasnosti

Na današnjoj sednici Gradskog veće u Boru usvojeni su pravilnici o podršci za lečenje maloletne dece sa prebivalištem u Boru i merama energetske efikasnosti za ovu godinu. Prihvaćeno je i rešenje o određivanju javnih parkirališta u Boru.

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su 60. sednici pet predloga, koji se uglavnom odnose na pravilnike o sprovođenju odluka koje su ranije usvojene na sednicama skupštine grada i formiranje komisija.

Usvojen je Pravilnik o finansijskoj podršci za lečenje maloletne dece sa prebivalištem u Boru, kojim su definisani način i postupak podnošenja dokumentacije kako bi se odobrila sredstva za ovu namenu. Ona su namenjena plaćanju troškova lečenja u zemlji i inostranstvu, nabavci medicinskih pomagala i lekova ili dolasku lekara.

Pravo na korišćenje sredstava imaju deca do 18 godina starosti i izuzetno izbegla i raseljena lica koja su u Boru više od 12 meseci, a dokumentaciju će procenjivatiti stručna komisija.

Na sednici je usvojen i pravilnik o sufinansiranju mera energetske efikasnosti i Rešenje o određivanju mesta javnih parkirališta u Boru na kojima će se naplaćivati parkiranje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.