Utrošena prva količina Fajzerove vakcine

BOR-U Domu zdravlja u Boru u prethodna tri dana utrošena je prva količina od 75 doza Fajzerove vakcine, koja je namenjena medicinskom osoblju i sugrađanima u Domu za stare Vila Katarina. Nakon prve imunizacije, svi se osećaju dobro.

Do sada nam se niko nije javio da ima neke probleme nakon vakcine,čak nemaju reakciju ni na ubod igle. Dolazi nam nova količina fajzerove vakcine i nastavljamo da vakcinišemo zdravstvene radnike“, rekla je dr Javorka Stankulić, načelnik Služe za preventivnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja u Boru

Neočekivano za imunizaciju protiv korona virusa zainteresovan je velik broj naših sugrađana. Neki  se već prijavljuje preko portala e Uprave, a ostalima je omogućeno da to učine  posredstvom telefona ili dođu na šalter epidemiološke službe. Oni će za vakcinaciju biti pozivani po etapama.

U epidemiooškoj službi kažu da su spremni za prijem svih vrsta vakcina protiv kovida 19. Obezbeđeni su odgovarajući zamrzivači i frižideri, jer ove vakcine zahtevaju posebne režime za čuvanje i davanje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *