Utvrditi granice rudarenja u Slatini, pa ulagati u investicije

0

BOR, SLATINA-Najvažniji komunalni problemi žitelja Slatine kod Bora, koje bi trebalo rešavati u naredne dve godine, su rekonstrukcija dva mosta, uređenje glavnih i rejonskih puteva, koji su zbog prolaska velikog broja kamiona, uništeni. Neophodno je takođe rešiti probleme snabdevanja električnom energijom i uređenja seoskog groblja, rečeno je na sastanku meštana ovog sela sa predstavnicima grada Bora u okviru priprema za izradu gradskog budžeta za narednu godinu.

„Mi smo došli da razgovaramo o razvoju sela i svi zahtevi meštana su opravdani. To pokazuje da Grad Bor nema namere da odustane od Slatine i glasine o preseljenju usled širenje rudarskih aktivnosti nisu tačne. Mi od republičke Vlade tražimo petogodišnji plan rudarenja na ovim područjima“, rekao je Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika Bora.

Većina meštana Slatine, ipak, smatra da bi najpre trebalo konačno dati odgovor na pitanje daljeg opstanka sela zbog problema nastalih usled širenja rudarskih aktivnosti. Neophodno je da se što pre utvrde granice rudarenja, kategorični su Slatinjani.

Pošto je ekologija, svakako, najvažniji problem i u narednom periodu Grad Bor će  preduzeti sve mere u cilju zaštite životne sredine, a jedan od zahteva meštana Slatine bio je i povećanje broja mernih stanica.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *