Utvrđen redosled predsedničkih kandidata

Republička izborna komisija utvrdila je redosled predsedničkih kandidata, za predstojeće izbore 2. aprila. U ponoć je istekao i rok za podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku, a Republička izborna komisija je  odredila i broj biračkih mesta.

SRBIJA, BOR – Republička izborna komisija žrebom je utvrdila redni broj koji će predsednički kandidati imati na glasačkom listiću na izborima za predsednika Srbije koji će biti održani 2. aprila. Prema redosledu na glasačkom listiću: 1. Saša Janković , 2. Vuk Jeremić, 3. Miroslav Parović, 4. Saša Radulović, 5. Luka Maksimović, 6. Aleksandar Vučić, 7. Boško Obradović, 8. Vojislav Šešelj, 9. Aleksandar Popović, 10. Milan Stamatović i 11. Nenad Čanak. Ukoliko ni jedan od kandidata u prvom krugu ne bude imao natpolovičnu većinu od broja izašlih, dvojica kandidata sa najviše glasova oprobaće snage u drugom krugu. To glasanje održalo bi se dve nedelje kasnije – 16.aprila.

U ponoć je istekao i rok za podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku. Građani koji nisu u datom terminu podneli zahtev lokalnoj samoupravi, posle 17.marta mogu to da učine samo direktno nadležnom ministarstvu.

Pravo glasanja na predsedničkim izborima imaće sva punoletna lica koja su u biračkom spisku, kao i maloletna lica koja 18 godina pune najkasnije do 2. aprila.

Republička izborna komisija odredila je 8.253 biračka mesta za glasanje na predstojećim izborima za predsednika Srbije. Od tog broja 8.224 biračka mesta su u gradovima i opštinama, a 29 unutar Zavoda za izvršenje sankcija.

Broj izbornih mesta u Boru isti je kao na prethodnim izborima – 47, a jedina promena je za građane koji su do sada glasali u mesnoj zajednici „Mladost“. Na predsedničkim izborima ovo biračko mesto biće u osnovnoj školi „3. oktobar“ .

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *