Uvedeno delimično vanredno stanje u Boru

BOR – Članovi Štaba za vanredne situacije uveli su delimično vanredno stanje u opštini Bor, odnosno u pet severnih sela Gornjanu, Bučju, Tandi, Luki i  Zlotu.

Vanredno stanje u ovim selima uvedeno je zbog neprohodnih rejonskih puteva i smetova na njima, zbog čega su pojedina domaćinstva potpuno odsečena od putnih pravaca.

„Sva raspoloživa mehanizacija Javno komunalnog preduzeća „Treći oktobar“ biće tokom noći upućena u ova sela, a ukoliko bude potrebe, biće angažovana i privatna mehanizacija. Iz budžetske rezerve za probijanje rejonskih puteva opredeljeno je milion i 700 hiljada dinara koji će se iskoristiti za nabavku goriva. Očekujemo da svi rejonski putevi budu potpuno očišćeni do kraja nedelje čime će se steći uslovi za ukidanje vanrednog stanja.“ – rekao je Živorad Petrović, predsenik Opštine Bor i komandant Štaba za vanredne situacije.

U čišćenje i održavanje putne mreže u opštini Bor uključila se i mehanizacija Rudarsko topioničarskog basena Bor, koja će održavati puteve u Krivelju i pomagati u održavanju glavnih putnih pravaca ka Gornjanu i Bučju.

Uvedeno delimično vanredno stanje u Boru, 19. januar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *