ZAJEČAR – U okviru sveobuhvatne akcije promocije vakcinacije, lekari i medicinsko osoblje Zavoda za javno zdravlje u Zaječaru, danas su na Trgu Oslobođenja građanima delili propagandni materijal i ukazivali na važnost vakcinisanja. Oni su građanima skrenuli pažnju i na to da je podjednako važno i pridržavanja svih preventivnih mera dok se ne stekne kolektivni imunitet. Ministarstvo zdravlja, u saradnji sa Batutom i mrežom instituta i Zavoda u Srbiji pokrenulo je čitav niz aktivnosti kako bi podstakli ljude da se u što većem broju vakcinišu. Razlog je podizanje kolektivnog imuniteta i kako bi se izbegle teške kliničke slike i smrtnost od posledica kovida 19.

Doktorka Ivana Ćirić, specijalista socijalne medicine nema dilemu da li je vakcinacija neophodna ili ne i apeluje na sve one koji nisu, da se prijave i da prime vakcinu.

Poruka iz Zavoda za javno zdravlje u Zaječaru bila je i da ne treba obraćati pažnju na antivakcinaše, jer su sve vakcine ispitane i odobrene. Podsećaju i na to da su zahvaljujući vakcinama danas potpuno iskorenjene mnoge bolesti koje su pre vakcine odnosile milione života.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *