Vanredna sednica Opštinskog veća u Boljevcu

BOLJEVAC – Opštinsko veće u Boljevcu je na današnjoj vanrednoj sednici usvojilo Lokalni akcioni plan zapošljavanja, plan upisa u srednju školu za narednu školsku godinu i donelo odluke o raspodeli sredstava nevladinim organizacijama, verskim zajednicama i sportskim udruženjima i klubovima. U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u 2018. godini predviđena je realizacija Programa javnih radova i Programa sticanja praktičnih znanja i obuka za potrebe privatnih poslodavaca, u skladu sa predloženim merama Nacionalne službe zapošljavanja. Za ove namene u budžetu su predviđena dva miliona dinara. 

Usvojene su i odluke o raspodeli stipendija za studente i raspisivanju konkursa za sufinansiranje medijskih projekata u 2018. godini, za šta je planirano dva miliona 400 hiljada dinara. Iz budžeta opštine ove školske godine stipendiraće se prvi put i petoro studenata. Prema usvojenom planu upisa za narednu školsku godinu, u boljevačkoj srednjoj školi će se obrazovati učenici u dva odeljenja mašinskog profila po dualnom sistemu obrazovanja i u odeljenju gimnazije opšteg smera.

Nakon sprovedenih konkursa, Opštinsko veće je usvojilo i odluke o raspodeli sredstava udruženjima građana za finansiranje programa i projekata od javnog interesa, a za ove namene je izdvojeno milion i po dinara. Sportskim klubovima i organizacijama je podeljeno trinaest i po miliona dinara, a Crkvenoj opštini Boljevac, milion i po dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *