Vanredna situacija proglašena i u opštini Majdanpek

MAJDANPEK – Zbog svakodnevnog povećanja broja obolelih od korone i u opštini Majdanpek je proglašena vanredna situacija, koja, na osnovu Odluke opštinskog Štaba za vanredne situacije, podrazumeva primenu svih mera koje su donete na nivou Republike.

U okviru trećeg talasa, koji je u opštini Majdanpek krenuo tek početkom novembra, registrovano je 65 lica pozitivnih na Kovid 19, od kojih je 46 aktivno zaraženih, 23 u Majdanpeku, 12 u Rudnoj Glavi, 10 u Donjem Milanovcu i jedan u Leskovu. Zbog teže kliničke slike na hospitalizaciji se nalaze četiri pacijenta.

Zbog situacije koja se iz dana u dan komplikuje, apelovao bi na sve sugrađane da striktno poštuju mere zaštite, a posebno mere samoizolacije, koja se, takođe, neretko krši. U planu je i produžetak radnog vremena Kovid ambulante do 20 časova, usled većeg priliva pacijenata“, kaže doktor Dragan Fudulović, direktor Doma zdravlja u Majdanpeku, ustanove koja je i inicirala uvođenje vanredne situacije. On, takođe, apeluje na ostale pacijente da bez preke potrebe ne dolaze u Dom zdravlja i da ono što može, sačeka smirivanje situacije.

U poslednja 24 sata, u opštini Majdanpek, registrovano je osam novih slučaja korone, dok se za 47 čekaju rezultati PCR testa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *