Veće interesovanje za studiranje na Tehničkom fakultetu u Boru

BOR – Za kandidate koji su se za osnovne studije prijavili u prvom upisnom roku  na Tehničkom fakultetu u Boru, počelo je polaganje prijemnih ispita.

I ove godine najviše studenata izabralo je polaganje ispita iz osnova ekonomije koji su polagali danas, a oni koji su se odlučili da polažu matematiku ili hemiju prijemni ispit imaće sutra.

Interesovanje za borski fakultet ove godine veće je u odnosu na prethodne. U prvom upisnom roku prijavio se ukupno 81-an kandidat, 36 na odseku inženjerskog menadžmenta, 25 na rudarstvu i po deset na metalurgiji i tehnologiji.

Konačne rang liste studenata sa brojem bodova i rangiranjem biće objavljene naredne nedelje, a upis studenata koji budu položili prijemni ispit biće organizovan od 11. do 13. jula.

Za upis na Tehnički fakultet u Boru i ove godine odobreno je 200 mesta za studente koji su na budžetu i 40 samofinansirajućih. Bez obzira na rezultate budućih brucoša u prvom upisnom roku, na sva četiri odseka na borskom fakultetu ostaće mesta za upis studenata koji su na budžetu i u drugom upisnom roku koji bi trebalo da bude organizovan u septembru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.