Većina borskih đaka ponovo u klupama

Nakon što je zbog epidemije gripa raspust u Srbiji produžen za dva dana, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da se učenici vrate u školske klupe. Školske uprave imaju mogućnost da u saradnji sa lokalnim samoupravama eventualno i produže raspust zbog vremenskih uslova i epidemije gripa, međutim u Boru nije bilo potrebe za ovakvom odlukom. Većina osnovaca i svi srednjoškolci nesmetano su nastavili sa radom i u školama nema problema sa grejanjem, a na raspustu su i dalje samo učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ zbog kvara na vodovodnoj instalaciji.

„Kada su u pitanju osnovne škole na teritoriji borske opštine, sve škole su krenule sa radom regularno, osim Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Učenici ove škole iz opravdanih razloga još nisu u klupama, jer je zbog niske temperature zamrzla vodovodna cev i cela škola je bez vode, što u uslovima potencijalne epidemija gripa nikako nije dobro za decu. Rukovodstvo škole je uz saglasnost Školske uprave do rešavanja problema obustavilo nastavu. U svim gradskim školama grejanje je dobro, a situacija je stabilna i u seoskim školama. Takođe, deca su danas bez poteškoća i zastoja prevozom došla do škola, pa ni tu nije bilo problema“ – rekao je Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih škola.

U Boru je za sada stabilna i epidemiološka situacija iako su među školskom decom zabeleženi slučajevi gripa.

„Prema podacima Epidemiološke službe borskog Doma zdravlja zabeleženo je 15 slučajeva gripa kod dece predškolskog i školskog uzrasta, što je znatno bolje od situacije u drugim gradovima i opštinama. Svi zajedno pratimo situaciju, pa ćemo reagovati ukoliko se narednih dana nešto promeni“ – dodao je Petković.

Prvo polugodište za osnovce i srednjoškolce završava se 27. januara, kada počinje dvonedeljni zimski raspust.  Drugo polugodište počinje 13. februara i završava se 30. maja za učenike osmog razreda, odnosno 13. juna za učenike od prvog do sedmog razreda. Drugi deo školske godine za učenike četvrtog razreda gimnazija trajaće do 23. maja, za učenike završnih razreda stručnih škola do 30. maja, dok će ostali srednjoškolci u školu ići do 20. juna.

Većina borskih đaka ponovo u klupama, 11. januar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *