Većina srednjoškolaca u Boru za kombinovanu nastavu

0

BOR – Učenici srednjih škola u Boru završili su izjašnjavanje o načinu na koji žele ove godine da pohađaju nastavu. Oni su mogli da se odluče za jedan od dva modela – onlajn nastavu, odnosno da predavanja prate od kuće  ili za kombinovanu nastavu, što bi značilo da nedelju dana idu u školu na časove, a nedelju dana nastavu prate onlajn.

Većina učenika izjasnila se za kombinovanu nastavu, koja će biti prilagođena tako da odeljenja budu podeljena na maksimalno 15 učenika, sa časovima koji će trajati 30 minuta. Za razliku od osnovnih škola, broj časova nije ograničen, a sve borske škole prilagodiće nastavu tako da učenici ne menjaju prostoriju.

Učenici koji se odluče za onlajn nastavu moraće ipak povremeno da budu u školi, kako bi bili ocenjeni i radili pismene zadatke, kao i za vežbe iz stručnih predmeta koje ne mogu da urade kod kuće.

Primena preventivnih mera je obavezna, dezinfekcija ruku i obuće na ulazu, a učenici će u školi morati da nose masku, uz mogućnost da je skinu na času kada ne odgovaraju, već samo slušaju predavanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *