Velike gužve i dalje za vakcinaciju

BOR- U Boru je u protekle dve nedelje  protiv korona virusa vakcinisano  3.455 građana. Nakon jednodnevnog zastoja zbog dezinfekcije prostorija, u ponedeljak je na punktu u Klubu za stara lica prijavljeno više od 130 osoba. Za sada, izuzev jedne lakše alergijske reakcije, svi vakcinisani se osećaju dobro i bez neželjenih reakcija. U istom periodu neki građani su  vraćeni.

Za sada je  tridesetak građana vraćeno zbog alergijskih reakcija na neki sastojak leka ili težih hroničnih bolesti kao što su leukemija, krvarenja, ili zbog zgrušavanja krvi. Veoma je značajno da dve nedelje pre vakcine građani nisu koristili antibiotike, nisu imali akutne respiratorne tegobe, temperaturu i teže alergijske reakcije“, rekla je dr Marija Simić, lekar opšte prakse Doma zdravlja u Boru.

Dugo najavljivane Sputnjikova kao i Fajzerova vakcina, pre svega, za revakcinaciju trebalo bi da stignu tokom nedelje. Najveće interesovanje do sada je, kažu lekari, za Sputnjikovu vakcinu, ali ovo cepivo mogu da prime građani do 60 godina starosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.