Velike gužve ispred punktova za vakcinaciju u Zaječaru

ZAJEČAR – Odziv građana za vakcinaciju kineskom vakcinom kompanije “Sinofarm” u Zaječaru je i više nego dobar. Prvog dana vakcinu su primile 642 osobe, a već u ponedeljak došlo se do broja 2615.

Plan je bio da se na dve lokacije u gradu vakciniše građanstvo koje se prijavilo preko eUprave i Kol centra, ali i svi građani koji su zainteresovani za vakcinisanje, bez obzira na to da li su se prijavili preko portala i kol centra ili ne.

Plan da se od 8 do 12 sati vakcinišu oni koji su se prijavili, a svi ostali od 12 do 18 sati nije bio ispoštovan, pa su se od ranih jutarnjih sati na oba punkta napravile velike gužve, bez pridržavanja propisanih mera držanja distance.

Nakon jučerašnjih gužvi, reagovali su Krizni štab i Štab za vanredne situacije grada Zaječara i doneta je odluka da se od danas mogu vakcinisati samo oni koji su se prijavili za vakcinaciju i koji imaju zakazan termin.

Prijavljivanje za vakcinaciju traje svega nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti na adresi: imunizacija.euprava.gov.rs. Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju nema računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

Zdravstveni centar i Dom zdravlja Zaječar, obezbedili su šest (plus dve), kompletno opremljene, četvoročlane medicinske ekipe za imunizaciju, a shodno preporukama Ministarstva zdravlja, Instituta “Batut” i MDULS-a, gradski ZZJZ „Timok“ i Grad Zaječar su kompletno opremili i pripremili vakcione punktove i obezbedili dovoljne doze vakcine “Sinofarm”. Vakcina se, kako navodi doktorka Bojana Radojević, direktor zaječarskog Doma zdravlja, isporučuje predviđenom dinamikom, a imunizacija će biti nastavljena i narednih dana od 8 do 18 sati.

Svi prijavljeni građani dobiće sms poruku, sa vakcionacionim QRC codom, ali i telefonski poziv iz info-centra Gradske uprave, kojim rukovode volonteri Crvenog krsta Zaječar. Svi vakcinisani će u roku od 24h nakon vakcinacije biti pozvani iz info-centra radi evidentiranja stanja nakon vakcinacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *