Veliki broj građana reprogramirao dugovanja za komunalije

BOR-U Javno komunalnom preduzeće za stambene usluge u Boru, od prošle godine do sada je potpisano više od 620 sporazuma o reprogramu duga za komunalije uz uslovni otpis kamate. Vrednost ovog duga je oko 170, a sa kamatom blizu 236 miliona dinara. U obradi su još 24 zahteva koja će biti rešena do kraja meseca.

“Ovom prilikom apelujem na sve naše sugrađane da se odazovu pozivu, jer su uslovi za otplatu reprograma izuzetno povoljni – kamata se otpisuje i zaustavljamo sve postupke kod izvršitelja. Dug se reprogramira zaključno sa decembrom, a obaveze iz ove godine moraju da se izmire”, rekla je Suzana Bojkovski, koordinator naplate u JKP za stambene usluge.

 Zahvaljujući ovoj meri ukupan dug Borana za stambene usluge je značajno manji i iznosi oko 800 miliona dinara. Potpisivanjem sporazuma o reprogramu, dužnicima se otpisuje kamata na osnovni dug, a svi ostali troškovi izvršitelja moraju da se plate. U zavisnosti od trajanja i visine duga kamata može biti otpisana i do 50 odsto ukupnih obaveza.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.