Veliki broj nezadovoljnih meštana

BOR – Prilikom današnje posete predsednika Opštine Bor  Aleksandra  Milikića sa saradnicima mesnim zajednicma Brezonik i Krivelj blizu 50 meštana je od predstavnika lokalne samouprave zatražilo pomoć u rešavanju problema.

Brojni su problemi meštana ove dve mesne zajednice, a svakako najznačajniji su, zapošljavanje, socijalni problemi, putna infrastruktura, iako su ove godine uložena velika sredstva u njenu sanaciju.

Naredne godine ćemo nastaviti asfaltiranje gradskih i seoskih puteva i za tri do pet godina će ovaj posao biti završen“, rekao je predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić.

Konstatovano je, takođe, da se zajedničkim delovanjem, lokalne samouprave, meštana i saveta mesnih zajednica najuspešnije mogu prevazići i ostali brojni problemi.

Očekivanja su kao i u svim mesnim zajednicama u blizini Rudarsko topioničarskog basena Bor, zapošljavanje u njegovim pogonima. Mi kao opština ne možemo mnogo da pomognemo, već samo da ih uputimo na one koji to mogu. Ono što je u ingerenciji opštine Bor mi to rešavamo u najkraćem roku. U  toku je izrada nacrta budžeta za narednu godinu tako da još uvek ima mogućnosti da se obezbede sredstva“, dodao je Milikić.

Meštane, pre svega, Krivelja brine i dalje širenje kopa, ali to je problem koji zajednički moraju rešavati lokalna samouprava, Rudarsko topioničarski basen Bor i sami žitelji, rečeno je prilikom posete predsednika opštine Bor Aleksandra Milikića sa saradnicima mesnim zajednicama Brezonik i Krivelj. Narednog četvrtka predstavnici lokalne samouprave posetiće Slatinu.

Veliki broj nezadovoljnih meštana , 28. septembar 2017 (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *