Veliki broj novoinficiranih u Majdanpeku

MAJDANPEK –  U Majdanpeku je u poslednja 24 sata regsitrovano 11 novoinficiranih korona  virusom, isto toliko ih se nalazi na bolničkom lečenju u niškom Kliničkom centru, dok je 16 pacijenata sa lakšom kliničkom slikom na kućnom lečenju. Broj ukupno zaraženih Kovidom-19 u drugom talasu popeo se na 45, a za još 19 lica čekaju se rezultati .

Inače, Kovid ambulanti  u majdanpečkom domu zdravlja svakodnevno se u proseku, javi do 30 pacijenata, medju kojima je značajan procenat onih sa upalom pluća i kliničkom slikom koja zahteva bolničko lečenje.

Uprkos statistici i brojkama, koje su ,izmedju ostalog, rezultat povećanog testiranja, opšti je utisak da  je situacija nešto povoljnija u odnosu na pre dve nedelje, bar što se kliničke slike zaraženih pacijenata tiče. Takodje, primetno je da su Majdanpečani shvatili ozbiljnost situacije i da se više poštuju mere zaštite, jer je upravo to nepoštovanje, pre svega, nošenja zaštitnih maski, dovelo do lokalnih transmisija virusa u pojedinim majdanpečkim kolektivima“ ističe doktor Dragan Fudulović, direktor majdanpečkog Doma zdravlja.

Kako bi se smanjila gužva u Kovid ambulanti, trenutno se serološka i PCR testiranja obavljaju u trijažnom kontejneru ispred majdanpečke bolnice, a takodje, dupliran je i rad lekara u službi Hitne pomoći, u kojoj je jedan deo adaptiran u Kovid ambulantu, tako da ona praktično radi 24 sata dnevno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *