Veliko interesovanje Majdanpečana za zamenu stolarije

0

MAJDANPEK – Za deset dana koliko traje Javni poziv Opštine Majdanpek za dodelu bespovratnih sredstava za energetsku sanaciju stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, preuzeto je oko 200 prijavnih obrazaca.

Zamenu spoljne stolarije Opština, u saradnji sa Republikom, sufinansira do 50 odsto vrednosti radova, u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara.

Veliko je interesovanje među građanima i jedan od razloga je i taj što po pozivu nije predviđena obavezna kompletna zamena stolarije, već to može biti samo jedan prozor, spoljna ili ulazna vrata. Cena do koje će Opština sufinansirati polovinu ukupne vrednosti radova je 14 hiljada dinara, po metru kvadratnom, s tim što građani mogu izabrati i neke skuplje varijante stolarije, ali je iznos koji će dotirati opština sedam hiljada dinara po kvadratu. Kada su ulazna vrata u pitanju cena po kvadratu iznosi 20 hiljada dinara, od kojih, takođe, polovinu plaća Opština, a polovinu građani”, kaže Mirjana Cakić Mladenović, pomoćnik predsednika Opštine Majdanpek.

Sva dodatna obaveštenja mogu se pronaći na internet stranici Opštine Majdanpek, koja je odabranim izvođačima radova, ove nedelje, obezbedila  i prostor u holu Doma omladine, za prezentaciju ponude.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *