Veliko interesovanje poslodavaca i nezaposlenih

BOR – Za 17. Sajam zapošljavanja u Boru, koji se sutra održava u Sportskom centru „Bobana Momčilović Veličković“ vlada veliko interesovanje. Ovo je izuzetno značajna aktivna mera zapošljavanja Nacionalne službe, jer na jednom mestu neposredno okuplja nezaposlene i poslodavce. Ove godine prijavljeno je njih dvadesetak.

Poslodavci nude 280 slobodnih radnih mesta. Kineske kompanije Ziđin Koper i Ziđin Majning traže najviše radnika i to tehničke struke“, rekla je Lidija Načić, direktor borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale Bor, nikada nije bio manji broj nezaposlenih,  tri hiljade i 400, a u isto vreme ni na jednom prethodnom sajmu nije zabeležena tolika ponuda slobodnih radnih mesta. U skladu za stručnom spremom  borska filijala je izdala 700 uputa.

Sajam je namenjen nezaposlenima, kao i radnicima koji traže promenu zaposlenja iz Bora, ali i iz drugih gradova. Svima njima se preporučuje da unapred pripreme nekoliko primeraka radne biografije i da na sajmu uspostave kontakt sa više poslodavaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *