Veliko interesovanje poslodavaca za program „Moja prva plata“

BOR-Interesovanje poslodavaca za program Vlade Srbije „Moja prva plata“ je znatno veće nego u prethodna dva ciklusa. Za učešće u ovogodišnjem programu „Moja prva plataˮ na području Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Bor prijavilo se više od 110 poslodavaca, kojima je potrebno 220 mladih do 30 godina. Samo u Boru oko 50 poslodavaca traži sedamdesetak nezaposlenih osoba.

„Jako je veliko interesovanje u odnosu na prethodnu godinu kada je u Boru angažovano više od 50 osoba. U drugoj fazi od 3. do 31.oktobra na portalu „Moja prva plata“ sledi prijavljivanje zainteresovanih„, rekla je Lidija Načić, direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru.

Za učešće u ovogodišnjem programu u Srbiji u prvoj fazi se prijavilo više od deset hiljada poslodavaca, kojima je potrebno blizu 27 hiljada mladih nezaposlenih. Poslodavci najviše traže mlade sa srednjim obrazovanjem.

Po završetku prijavljivanja nezaposlenih, u trećoj fazi, poslodavci biraju kandidate i na kraju sledi potpisivanje trojnog ugovora. Mesečna novčana naknada za srednjoškolce je 25 hiljada dinara, za one sa sa visokim obrazovanjem 30 hiljada.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.