Veliko srce male Sare

MAJDANPEK – Tako mala, a tako velika u svojoj plemenitosti i želji da pomogne nekom kome je pomoć potrebna. Ove reči u najkraćem  opisuju sedmogodišnju Saru Mihajlović iz Majdanpeka, koja je odlučila da svoju lepu i dugu kosu ošiša i donira je Udruženju „Uvek sa decom“ koje je prošle godine pokrenulo akciju „Da moja kosa bude tvoja kosa“, za decu obolelu od raka.

Kada sam videla na televiziji priču o deci, kojoj je zbog bolesti opala kosa jako sam bila tužna i odlučila sam da ošišam svoju dugu kosu i rep pošaljem u Beograd, gde će od moje i kose neke druge dece napraviti perike za bolesne drugare“, priča Sara.

Veoma smo, kao roditelji ponosni na svoje dete. Sara je, inače, jako emotivna i ne čudi me što je poželela da na ovaj način pomogne nekom od drugara koje i ne poznaje. Od najranijih dana učimo Saru i njenu mlađu sestru da budu dobra deca i već sada mi se čini da će izrasti u dobre ljude, što je cilj svakog roditelja“, priča Gabrijela Mihajlović, Sarina mama, koja kaže da je Sara oduvek imala dugu kosu i da je  zaista sama odlučila da je ošiša, čak je sama i pozvala frizerku u komšiluku i pitala kada može da dođe.

Pozvala bih sve moje drugarice koje imaju dugu kosu da urade isto, a ja jedva čekam da moja ponovo poraste, kako bih opet uradila isto“,  poručuje mala Sara velikog srca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *