Ventilaciono okno nadomak naselja najveći problem

BOR – Meštani Homoljske ulice u naselju Sever u Boru upoznali su gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića sa najvećim problemima sa kojima se suočavaju usled rudarskih aktivnosti kompanije Zijin.  Najizraženiji problem je izgradnja ventilacionog okna nadomak naselja koje je od prvih kuća udaljeno svega pedesetak metara.

Očekujemo da se preduzmu sve zakonske mere odnosno da se ispoštuju zakoni Republike Srbije“ istakla je Tamara Novaković, meštanin Homoljske ulice.

Evidentirali smo nekoliko problema koje su naši sugrađani iskazali. Od buke, miniranja, velike prašine…. Dogovorili smo se da sve lokalne probleme poput izmeštanja kancelarije mesne zajednice odradimo u najkraćem roku. Ostale probleme koji su u nadležnosti resornih ministarstava obratićemo se njima za pomoć da bi se kvalitet života sugrađana u ovom delu Bora podigao na zadovoljavjući nivo“, istakao je na sastanku Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora

U cilju prevazilaženja postojećeg stanja u gradskim i seoskim mesnim zajednicama u Boru kao posledica rada kompanije Zijin čelni ljudi grada organizuju sastanke sa meštanima i predstavnicima kineske kompanije, a sa ovim problemima upoznati su i u resornim ministarstvima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.