Video nadzor i više komunalnih milicajaca za sigurniji saobraćaj u Boru

0

Saobraćaj u Boru poslednjih godine sve je veći problem. Značajno povećanje broja vozila i sve manje slobodnog parking prostora samo su deo problema sa kojima se vozači suočavaju. Na poslednjoj sednici Skupštine grada Bora odbornici su gotovo tri sata raspravljali upravo o saobraćaju na teritoriji Bora.

BOR – Jedna od odluka koje su usvojili odbornici Skupštine grada Bora na poslednjoj sednici bila je o tehničkom regulisanju saobraćaja na teritoriji grada. Ovom odlukom predviđeno je, između ostalog, određivanje brzine kretanja vozila na gradskim i prigradskim putevima, određivanje pešačkih i zona škola, mesta za postavljanje usporivača saobraćaja, parking prostora i lokacija autobuskih i taksi stajališta. U diskusiji o ovoj odluci bilo je govora o državnim prilaznim putevima Boru koji su u veoma lošem stanju, ali i o saobraćaju na putevima za koje je zadužen grad. Kako su naglasili predstavnici lokalne samouprave, očekuje se da za bolju kontrolu saobraćaja bude postavljen i video nadzor, ali i povećan broj komunalnih milicajaca.

„Verujem da ćemo već do nove godine imati priliku da uradimo javni video nadzor na teritoriji Grada Bora na svima raskrsnicama i na svim bitnim tačkama, pogotovu zbog broja ljudi koji dolaze u Bor. Predviđeno je da se video nadzor instalira i ispred škola, obdaništa i javnih ustanova, ali i da se postave kamere za merenje brzine. Počeće da radi i sistem za uklanjanje vozila i kontrolu parkiranja, a podnet je i zahtev za povećanjem broja komunalnih milicajaca. Moraćemo da radimo i represivne metode odnosno kažnjavanje, kako bi se oni koji ne žele da poštuju propise i prave probleme u saobraćaju opomenuli i kaznili“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Grad Bor nastoji da formiranjem novih parkirališta što više poveća broj parking mesta u gradu, dodao je Milikić, a u narednom periodu očekuje se i izgradnja spratnih parking garaža, na lokacijama gde za to ima mogućnosti. Takođe, očekuje se i da se na svim pešačkim prelazima pojača javna rasveta, kako bi se i ovaj segment bezbednosti što bolje rešio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *