Vikimedija u Muzeju rudarstva i metalurgije

0
BOR – Sa namerom da svim ljudima omogući jednak pristup znanju i obrazovanju Vikimedija Srbije, kao peti ogranak Vikimedije u svetu bavi se prikupljanjem informacija i njihovim širenjem na internetu. U kviru projekta dvosmerna saradnja sa značajnim ustanovama kulture i obrazovanja u republici, Vikimedija Srbije u Muzeju rudarstva i metalurgije organizovala je i dvodnevnu radionicu, za koju su i Borani pokazali veliko interesovanje.

Ivana Madžarević
menadžer projekata i zajednice Vikimedija kaže: „Mi danas organizujemo radionicu u borskom muzeju u kojoj će učesnici biti u prilici da nauče kako se vikipedija i vikimedija, da naprave fotografije i da ih postave u Vikimedijinu ostavu. Imaće priliku da nauče viki- sintaksu, pravila, šta podrazumevaju slobodne informacije i njihova korišćenje“.
 
Borski Muzej rudarstva i metalurgije je među prvim značajnim ustanovama kulture sa kojima Vikimedija sarađuje. Sličan program realizuje sa sa Muzejom primenjene umetnosti u Beogradu i zavičajnim muzejom u Knjaževcu. Suzana Mijić direktor Muzeja rudarstva i metalurgije naglašava:- Smatram da ćemo ovom saradnjom preneti informacije o muzeju širom sveta i omogućiti svim ljudima da zavire u naše zaista bogate zbirke i depoe, da komuniciramo i na taj način a ne samo putem naših izložbi, istraživanja, prezentacija i drugih aktivnosti-.
Učesnici radionice obići će zbirke i depoe muzeja, galeriju Umetničke kolonije Bakar i izložbu slika Lazara Vozarevića, postavljenu u velikoj galeriji.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2ge4dy“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *