Virtuelna razglednica Bora na platou ispred Doma kulture

0

Na platou ispred Doma kulture u Boru predstavljen je projekat „Virtuelna razglednica Bora“ koji će u narednom periodu omogućiti posetiocima i turistima znatno jednostavnije snalaženje i stizanje do informacija o najznačajnijim kulturnim, istorijskim i turističkom lokacijama u Boru i okolini.

BOR – Turisti koji posete Bor i svi zainteresovani građani, imaju od danas  mogućnost da se, preko panoa koji je postavljen na platou ispred Doma kulture, upoznaju sa najznačajnijim turističkim i kulturnim mestima u Boru i uz pomoć aplikacije za mobilne telefone, isplaniraju rutu za njihov obilazak.

Projekat „Virtuelna razglednica Bora“ je početkom godine pokrenuo Muzej rudarstva i metalurgije i daje mogućnost da se, skeniranjem QR kodova koji se nalaze na tabli, preko mobilne aplikacije koja funkcioniše na svim operativnim sistemima, dobiju potrebni podaci o lokacijama, fotografije i video zapisi, kao i put do njih preko Google mapa. Platforma je multimedijalna i urađena je na četiri jezika, a cilj je da se poveća vidljivost kulturno turističkih resursa Bora i okoline.

Projekat „Virtuelna razglednica Bora“ finansiralo je Ministarstva kulture Republike Srbije sa 800 hiljada i Grad Bor sa 600 hiljada dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *