Više koštaju izvršitelji i sudski troškovi nego naknade građanima

0

BOR – Iz budžeta grada Bora u 2018. godini izdvojeno je 85 miliona dinara za naknadu građanima zbog napada i ujeda napuštenih pasa.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića više od polovine ove sume, tačnije 50 miliona dinara bili su troškovi izvršitelja i sudske takse, dok je građanima koji su imali ovaj problem isplaćeno 35 miliona dinara. S obzirom na to da je vansudskim poravnanjem sa građanima dogovorena isplata svega 850 hiljada dinara, on naglašava da nije zadovoljan radom javnog pravobranilaštva na ovim slučajevima i da će tražiti da se oni mnogo aktivnije uključe u rešavanje sporova van suda kako bi se izbegli nepotrebni dodatni troškovi.

Azil za napuštene pse u Javno komunalnom preduzeću „3. oktobar“ je prošle godine proširen, a nacrtom rebalansa budžeta izdvojena su dodatna sredstva za novo proširenje azila u kome bi trebalo da bude mesta za ukupno 250 pasa. Takođe u toku je program pojačanog hvatanja napuštenih pasa, gde se očekuje da za godinu dana bude uhvaćeno oko 1000 pasa koji se čipuju i sterilišu, a zatim vraćaju u okruženje. Time će njihov broj na ulici u naredne dve do tri godine biti znatno smanjen, kaže Milikić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *