Više novca iz budžeta za sporstke klubove i manifestacije u 2020. godini

BOR – Ove godine Gradska uprava je svojim budžetom opredelila značajnija sredstva za sufinansiranje sportskih klubova nego ranije, za oko 20 odsto, što ukupno iznosi 60 miliona dinara. Veći deo, 58 miliona ide ditektno klubovima a ostatak je namenjen posebnim potrebama za oblasti sporta.

Kao krovna organizacija sporta, Savez sportova grada Bora broji 65 članica, a 57 su direktno na budžetu grada. Planom za 2020. godinu  predviđen je veliki broj sportskih manifestacija: do sada su organizovani novogodišnji turniri u stonom tenisu, tenisu, streljaštvu, kuglanju, ženskom fudbalu, kao i plivanje za Bogojavljenski krts, danas se održava dodela nagrada za najbolje sportiste, a u narednom periodu biće organizovan tradicionalni turnir u fudbalu „Igraj za 16“, akcija „Strongmen“, a u okviru „Borskog leta“ igre na vodi, zatim turniri u košarci u NGC -u i naselju Bor 2. Ove godine je veće i učešće grada u organizaciji turnira u borskim selima“, kaže Aleksandar Buđelan predsednik Saveza sportova grada Bora.

Prvi put Savez sportova grada Bora učestvovaće i na beogradskom sajmu sporta, što predstavlja odličan vid promocije sporta i grada kao turističke destinacije za pripreme sportista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *