Više od dva i po miliona dinara za uređenje vodotokova u Boru

BOR – Članovi Gradskog veća u Boru usvojili su na današnjoj sednici pet predloga odluka, od kojih će se četiri naći pred odbornicima na narednoj sednici Skupštine grada.

Između ostalog usvojen je Predlog programa zaštite u uređenja poljoprivrednog zemljišta grada Bora za 2020. godinu, prema kome će i ove godine biti ponuđeno 1393 hektara zemljišta, koje je u vlasništvu grada Bora po povoljnim uslovima.

Usvojen je i Predlog operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda, kojim je predviđeno 2 miliona 748 hiljada dinara za ovu namenu, odnosno uređenje rečnih korita.

Članovi veća prihvatili su i predloge odluka koje je gradonačelnik Bora doneo u vanrednom stanju, kojima se, nakon što je direktor JKP „3. oktobar“ Dalibor Orsovanović preminuo, u cilju omogućavanja daljeg funkcionisanja preduzeća, na mesto v.d. direktora i člana Štaba za vanredne situacije, imenuje Igor Mitrović.

Jedina odluka koja se neće naći na sednici skupštine, je o sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, kojom se ona usklađuje sa izmenama zakona o izborima, čime se predviđa da će se u lokalnoj samoupravi overavati potpisi za izborne liste, dok će ostale procedure i dalje sprovoditi javni beležnici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *