Više od hiljadu učesnika na manifestaciji „Sportski izazov“

BOR – Pod sloganom „Budi aktivan“ u Boru se i ove godine organizuje „Sportski izazov 2022“. u sklopu Evropske nedelje sporta. Manifestacija je počela trkom dvadesetak mališana predškolskog uzrasta Ustanove „Bambi“ u Boru, a narednih dana biće organizovane i druge sportske aktivnosti.

„U toku nedelje biće organizovan veliki broj sportskih događaja, kao što su javni trening fudbala, čas plesa i rekreacije, ženski fitnes trening,školski sportski časovi“, rekao je Marko Nikolić,član Gradskog veća.

Cilj manifestacije Sportski izazov je  popularizacija sporta i edukacija građana o zdravom načinu života. U Boru je počela da se organizuje pre četiri godine kada je i zabeležen najveći broj učesnika.

Prvi Sportski izazov smo otvorili sa našom sugrađankom, koja na žalost više nije sa nama, Bobanom Momčilović Veličković i uvek ćemo ovakve manifestacije posvećivati njoj, jer je ona veliki sportista koji nas je zadužio. Takođe ove mlade generacije moramo da stimulišemo da počnu da se bave sportom„, naglasio je Aleksandar Milikić,gradonačelnik Bora.

U organizaciji „Sportskog izazova“ učestvuju Grad Bor, Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.