VMC na Karaburmi od ponedeljka spreman za prijem obolelih

BEOGRAD – Vojnomedicinski centar na Karaburmi od ponedeljka će biti spreman da primi obolele od korona virusa kada to zatraži civilno zdravstvo, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i najavio da u ponedeljak počinje i gradnja „savremene bolnice na Karaburmi koja će biti završena za dve sedmice“. Zahvaljujući angažovanju Vojske Srbije, u ovom trenutku zdravstvenom sistemu je na raspolaganju oko 6.000 kreveta.

U Vojno medicinskom centru je organizovana bolnica sa respiratorima i 106 priključaka za kiseonik i 60 respiratora, a od ponedeljka biće raspoređeno osoblje, najavio je Vulin.

On je naglasio i da Vojska Srbije pomaže Ministarstvu unutrašnjih poslova u obezbeđivanju državne granice, obezbeđuje sve migrantske kampove, najznačajnije zdravstvene ustanove, najznačajnije javne objekte, sve gerontološke centre sa više od 30 korisnika i patrolira. Vulin je rekao i da su ovih dana pozivani i oni koji su služili civilni vojni rok, jer je pomoć „svakako potrebna“ jer je vojska po sastavu malobrojna, a postoji više zadataka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *