BOR-U glavnoj šahti u dvorištu porodice Prvulović u Boru radnici Vodovoda ugradili su vodomer drugog potrošača, njihovog komšije. Ovakav potez izazvao je veliko nezadovoljstvo ove porodice. Osim što je u njihovom ograđenom dvorištu komšijin vodomer, merni instrumenti je ugrađen u njihovom odsustvu i bez saglasnosti.

Slažem se da je glavna šahta u našem dvorištu, ali ne dozvoljavam da komšijin vodome bude tu i da on ulazi kad želi“, kaže Rajko Prvulović, vlasnik kuće.

 Odgovorni u Vodovodu kažu da je to urađeno u skladu sa novom Odlukom o komunalnoj delatnosti iz 2014.godine.

„Prema ovoj odluci svi vodomeri moraju da se ugrade  na mesto priključenja na  glavnu vodovodnu mrežu, u šahti, koja se u ovom slučaju, nalazi u dvorištu“, rekao je Radovan Dimitrijevski, rukovodilac  Službe za investicije i razvoj u JKP Vodovod.

Ako je i po novoj odluci, Vodovod je sam dužan da izmesti šahtu na javnu površinu. U moju privatnu svojinu ne sme niko da uđe. Takođe je Vodovod dužan da plati izmeštanje, a ne ja“, rekla je rezignirano Slađana Prvulović.

Porodica Prvulović od Vodovoda traži da se vodomer izmesti što pre iz njihovog dvorišta.

Tražimo odmah izmeštanje u njegov posed. Njemu je najlakše i najjeftinije bilo da vodomer ugradi u šahtu u mom dvorištu, dodao je na kraju Rajko Prvulović.

Rešenje problema postoji, kažu, u borskom Vodovodu. Koje će biti najprihvatljivije, biće odlučeno tokom leta u dogovoru sa vlasnicima kuća, kaže direktor ovog Javno komunalnog preduzeća Goran Pavić,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *