ZAJEČAR – Odlukom Skupštine grada Zaječara da se ukine poskupljenje od 29. novembra ove godine, vraćena je, na zadovoljstvo Zaječaraca koji se greju na daljinsko grejanje, stara cena grejanja. Razlog je što je Ministarstvo energetike i rudarstva zauzelo stav da se ne može odobriti povećanje cene grejanja, uz obećanje da će biti omogućena pozajmica mazuta u količini od 600 tona od Republičke direkcije za robne rezerve.

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, je istakao i da je neophodno ulaganje u izgradnju i prepravku kotlova na sečku, kao i da se podrazumeva kombinacija oba energenta, sečke i gasa, a dobra vest je, prema rečima gradonačelnika, i to što je u najavi, da će se povratnim vodom iz Paraćina gasom snabdevati Zaječar, Bor i Negotin.

Odbornici Skupštine grada dali su i saglasnost Javno komunalno stambenom preduzeću Zaječar za pozajmicu 600 tona mazuta, a odbornike opozicije interesovalo je, između ostalog, zašto je iznos pozajmice iskazan u tonama, a ne u novcu, kolika je kamata i kada je rok za vraćanje pozajmice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *