Osetljive osobe, kao i hronični bolesnici znaju da je početak godine, između ostalog period prehlada, kada su promene temperature i vremena izražene. Epidemija korona virusa uticala je na to da se pacijenti sa ovim tegobama usmeravaju na specijalizovane ambulante i odeljenja, ali u periodu kada oni ne rade svi pacijenti prinuđeni su da potraže pomoć Službe hitne medicinske pomoći.

BOR – Proteklog vikenda u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Boru zbrinuto je oko 80 pacijenata. S obzirom na to da se oboleli sa sumnjom na respiratorne infekcije i korona virus upućuju u Kovid ambulantu, koja radi svakodnevno u prvoj smeni, broj evidentiranih bi bio znatno veći, kažu lekari u ovoj službi. Protekli ledeni dani uz aktuelno naglo otopljenje doprineli su da broj prehlada među školskom decom bude u blagom porastu.

Među odraslim pacijentima zabeležene su stomačne i bubrežne tegobe, problemi sa disanjem kod astmatičara, kao i povišen krvni pritisak, a tokom noći su u hitnoj zbrinjavali uglavnom obolele od respiratornih infekcija„, rekla je dr Vesna Bućan Mihajlović načelnik Službe hitne pomoći Doma zdravlja u Boru.

Kako početak godine, sa naglim promenama vremena i temperature znatno utiče na fizičko, a i psihičko zdravlje, poseban oprez, već ustaljeno savetuje se hroničnim bolesnicima koji su i najpodložniji njihovom uticaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.