Vučić: Samo znanje ne možete izgubiti

0

MAJDANPEK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u pratnji ministra prosvete Mladena Šarčevića i Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova, svoju posetu Majdanpeku počeo je sa đacima i profesorima Tehničke škole i Gimnazije, koji će nakon četiri godine nastavu ponovo pohađati u svom matičnom, potpuno renoviranom objektu. Preko milion evra koštala je sanacija majdanpečkog srednjoškolskog centra koji je zbog havarije na toplovodnom sistemu i dotrajalosti godinama bio vam funkcije. Nakon kompletne rekonstrukcije, od fasade i krova, preko uređenja enterijera, postavljanja novih podova, pvc stolarije, do potpuno uređene fiskulturne sale, toaleta sa ugrađenim senzorskim uređajima i video nadzora, ovaj školski objekat, ukupne površine 4.200 kvadratnih metara, postao je  jedan od najsavremenijih i najopremljenijih u Srbiji.

Poželevši im srećan i uspešan početak nove školske godine, predsednik Vučić je majdanpečkim đacima poručio da je ulaganje u obrazovanje neprocenjivo i da  se u životu sve može izgubiti osim znanja.

Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek, nekada i sam đak ove škole, zahvalio je svima koji su pomogli da ona ponovo izgleda kako to i priliči jednoj obrazovnoj ustanovi. Na žalost, višegodišnje neulaganje, ali i ljudski nemar, napravili su od ove, nekada moderne i opremljene škole, ruinu, što je svojevrsna opomena i još veća obaveza i na đacima i na profesorima da na svoju novu školu gledaju kao na hram znanja i budućnosti Majdanpeka. 

Zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, ali i donaciji Ministarstva pravde, oko 400 učenika Tehničke škole i Gimnazije će od danas, nakon četvorogodišnjeg podstanarskog boravka u majdanpečkim osnovnim školama, nastavu pohađati u savremenim i opremljenim kabinetima.

Predsednik Vučić u majdanpečkim školama, 01. septembar 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=dUsh-VJbPcA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *