Za 12. mart zakazana sednica Skupštine grada Bora

BOR – Među najznačajnije predloge odluka koji će se naći na 19. sednici Skupštine grada Bora spadaju informacije o radu javnog sektora u 2020. godini. Prema izveštajima koji su podnela Javno komunalna preduzeća, njih tri je poslovalo negativno. Toplana je imala najveći negativni saldo od 228 miliona dinara, Vodovod 58 miliona, dok je Bogovina imala četiri miliona dinara gubitka.

Na dnevnom redu su i odluke o programima rada javnih ustanova i izmene programa poslovanja pojedinih javnih preduzeća u Boru, kojima je između ostalog predviđeno izdvajanje sredstva za izradu studije o finansijskoj organizaciji i konsolidaciji javnih preduzeća, koja bi trebalo da pokaže da li je i koliko opravdana ideja da se sva borska komunalna preduzeća objedine u jedno. Odbornici će odlučivati i o izmenama odluke o teretnom transportu na teritoriji grada Bora kojom je predviđeno da će glavnim ulicama ponovo moći, uz odobrenje gradske uprave i određenu naknadu da prolaze i kamioni teži od 12 tona, do završetka rekonstrukcije obilaznice koja trenutnu nije dovoljno bezbedna.

Među predlozima su i programi podrške poljoprivrednoj politici u 2021. godini kojim je predviđeno dvadeset miliona dinara za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja i cenovnik usluga Turističke organizacije Bor kojom je predviđeno povećanje cene ulaznica za Lazarevu pećinu sa 200 na 300 dinara, dok bi za Vernjikicu ulaz bio 700 dinara, kao i mogućnost iznajmljivanja bicikli i drugih vozila turistima.

Na dnevnom redu su i predlozi programa o odbrani od poplava za vode drugog reda, izmenama odluke o izradi plana detaljne regulacije područja vetroelektrane Crni Vrh i stavljanju van snage Odluke o utvrđivanju nepokretnosti koje se smatraju dobrima od opšteg interesa i dobrima u opštoj upotrebi grada Bora i predlogu Vladi Republike Srbije za prenos prava javne svojine na nepokretnostima koje ne služe obavljanju rudarske delatnosti.

Odbornici će odlučivati i o razrešenju v.d. direktora JKP „3. oktobar“ i imenovanju direktora u ovom preduzeću. Za ovu funkciju po završenom konkursu predložen je dosadašnji v.d. direktora Igor Mitrović.

Radio i Televizija Bor direktno će prenositi sutrašnju sednicu Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *