Za 18. maj zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada Bora

0

BOR – Za 18. maja zakazana je konstitutivna sednica Skupštine grada Bora. Na dnevnom redu prve sednice skupštine u novom sazivu, naći će se izveštaj Gradske izborne komisije o izborima sprovedenim 3. aprila u Boru, odluke o potvrđivanju mandata odbornicima Skupštine grada, rešenja o prestanku mandata i izboru predsednika i sekretara Skupštine grada Bora i o imenovanju Administrativno mandatne komisije.

Na osnovu rezultata aprilskih izbora u novom skupštinskom sazivu biće osam političkih opcija. Najviše odbornika – 15 imaće SNS, šest odbornika imaće koalicija „Ujedinjena opozicija Bora – Dragan Marković“, po četiri SPS i Vlaška stranka „Most“, tri odbornika ima koalicija „Za pobedu Bora – Marinika Tepić“, a po jedan odbornik je iz POKS-a, liste „Mladi u Bor(bi) za opstanak Bora i okolnih sela!“ i grupe građana „Borci za Bor“.

Ni jedna politička opcija samostalno nema skupštinsku većinu. Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, Srpska napredna stranka je razgovarala sa strankama koje su za njih prihvatljive o budućoj saradnji i da u novom sazivu će i dalje imati skupštinsku većinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *