Za bogatiji kulturni život

U Teatru Doma kulture u Boru u  subotu 31. januara biće organizovan koncert Dejana Cukića. Koncert je samo jedna u nizu manifestacija koje će za publiku iz regiona organizovati Centar za kulturu opštine Bor i Javno preduzeće „Štampa radio i film“.
BOR – Pre više decenija bio je omiljeno mesto za okupljanje i provod mladih, a zatim je Teatar u Domu kulture u Boru bio potpuno napušten i zaboravljen pred naletom komercijalne muzike i drugačijeg provoda. Kako bi oživeli i obogatili kulturni život mladih iz Bora ali i regiona, vratili muzičke vrednosti i suprotstavili se komercijalizaciji i muzike i provoda, Javno preduzeće „Štampa radio i film“ i Centar za kulturu opštine Bor potpisali su ugovor o saradnji, koji podrazumeva niz aktivnosti koje će nakon mnogo godina oživeti Teatar. Prostor nekadašnjeg Teatra renoviran je 2012. godine, od kada se koristi za potrebe produkcije Regionalne televizije Bor.
 
„S obzirom na to da se mladima u današnje vreme nude komercijalni sadržaji i da smo se nekako udaljili od pravih muzičkih vrednosti, cilj ove saradnje i jeste upravo to da osim starijih generacija, koje su uživale u dobroj rok i pop muzici, sada takva muzika bude dostupna i mlađima. Televizija Bor ustupiće ovaj prostor Centru za kulturu, što je predviđeno Ugovorom o saradnji, kao i naše ozvučenje i pokretnu binu. Bina će tokom zime služiti za manifestacije i događaje u Teatru, a tokom letnjeg perioda za kulturne događaje u amfiteatru. Centar za kulturu ima umetničkog urednika programa, Televizija Bor ima urednika zabavnog programa, i nadamo se da će njihova međusobna saradnja uroditi plodom i da će ovde biti mnogo kvalitetnih sadržaja“ – istakla je Danijela Novović, glavni i odgovorni urednik RTV Bor.
 
Produkcijski tim zabeležiće sve koncerte i druge manifestacije, što će kasnije biti emitovano u zabavnom delu programu, a organizacija manifestacija u Teatru u nadležnosti je Centra za kulturu.
 
„Na inicijativu Opštine Bor, Centar za kulturu preuzima odgovornost za rad Teatra. U savremenom kontekstu možda je bolje da se u budućnosti ovaj prostor naziva Klub, jer planiramo žive svirke, sa aktuelnom, modernom muzikom što će biti otklon od onoga što se na drugim mestima nudi borskoj publici. Nadam se da će lokalna samouprava imati razumevanja i da ćemo obezbediti sredstva koja će biti adekvatna za kvalitetnije izvođače i popularne grupe, kako sa domaće tako i sa muzičke scene zemalja regiona“ – rekao je Dragan Ilić, direktor Centra z akulturu opštine Bor.
 
Prva u nizu manfestacija kojima će saradnja Javnog preduzeća „Štampa radio i film“ i Centra za kulturu opštine Bor biti realizovana, jeste koncert Dejana Cukića. Kocert će 31. januara početi u 22 sata, a od 19 sati u planu je promocija knjige “Rok biografija” u prevodu Dejana Cukića. Cena karte za koncert iznosi 100 dinara.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2fb2in“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *